PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Google Banlanma Sorunu - Bu site bilgisayarınıza zarar verebilir.


economist
13-03-2007, 18:14
Google Arama alanında aradiğiniz bir sitenin altinda böyle bir yazı goruyorsunuz. Bu nedemektir kısaca anlatalim.

İlgili yazıya tıkladğinizda karşiniza ingilizce yazilacak cıkacak.

Why do some of my search results say "This site may harm your computer?"



This warning message appears with search results that we've identified as sites that may install malicious software on your computer. We want our users to feel safer when they search the web, and we're continuously working to identify such dangerous sites and increase protection for our users.

Malicious software is often installed without your knowledge or permission when you visit these sites. Some examples of malicious software include programs that delete data on your computer, steal personal information such as passwords and credit card numbers, or alter your search results. For more information on these types of sites, please visit http://www.stopbadware.org/home/help

If you're concerned that malicious software may have been installed on your computer, please visit http://www.google.com/support/bin/answer.py?answer=8091 for information on removing it from your system.

For information about reporting a website that may have violated our Webmaster Guidelines, please visit http://www.google.com/support/bin/answer.py?answer=16162

If you're the administrator of a site we've identified, please visit http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=45432


Was this information helpful?
Yes No

Bu ingilizce yazilari cevirmeye calişalim. Türkçe anlamından daha bir güzel şeyler anlayabiliriz.

Google arama, da "Bu yer, senin bilgisayar zarar verebilir? "' diye bir uyarı niçin olur?
Bu uyarı mesaj, google arama alanında, sitesinde internet kullanıcıları için kötü niyetli yazılım yerleştirmiş bilgisayariniza zarar verebilen tanıdığımız siteler olarak gözükür.
İnternette arama yaparken kendimizi guvenli hissetmeyi istiyoruz ve devamli tehlikeli siteleri teshis ederek calismak istiyoruz ve kullanicilarimiz icin guvenilirligi arttirmak istiyoruz.

Kötü niyetli yazılım çoğunlukla, siteyi ziyaret ettiğinizde sizinle ilgili bilgi veya izinler yerleştirilir.

Bazı kötü niyetli yazılımın örnekleri, kendisinde senin verilerini bilgisayar kendiliğinden siler, kişisel bilgi parolalarını ve kredi kartı gibi bilgileri çalar, veya istem dışı senin aramalarını değiştiren programlar olur. Daha çok bu tiplerinde bilgi için ve detaylar için ziyaret ediniz. http://www.stopbadware.org/home/help


Eğer szi, kendisinde kötü niyetli yazılımın senin bilgisayarında yerleştirilmiş olabildiğini düşünüyorsan, detaylar için http://www.google.com/support/bin/answer.py?answer=8091 sitemizi ziyaret ediniz.

Daha fazla Bilgi için google site yöneticisine esas noktalar bozmuş olabilen bir websiteyi anlatabilirsiniz. Detaylar icin http://www.google.com/support/bin/answer.py?answer=16162

Eğer sen, bir yerin idarecisiysen, detaylar icin tıklayin. http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=45432

zero
07-04-2007, 15:59
İyide kelebek.gen.tr de bu bahsedilen zararlı yazılımlardan hangisi varki ?

economist
17-04-2007, 00:52
Kelebek.Gen.Tr'nin banlanma sebebi, ana sayfada toplist yayinlarken toplist sahiplerinden birini art niyetli olarak toplist linki yerine virus download ettirmeye calışmış olmasidir. 1 gün icinde stopbadware bunu fark edip zararli siteler icine sokmuştur.
Uzun süredir fax mail ve diğer iletişim araclariyla iletişime gecilmesine rağmen hala stopbadware.org sorunu düzeltmemiştir.
Herkes kendisine göre birşeyler söylüyor. Kelebek.Gen.TR icin başvurularin hepsi yapildi stopbadware.org tarafindan iceriğinde birşey bulunmasada google tarafindan zararli site gibi gösterilmekte.

son başvurumuzuda yaptik. Acilmasi an meselesidir.

economist
24-05-2007, 18:45
Kelebek.Gen.Tr Google stopbadware başvurulari sonuclanmıştır. Kelebek.Gen.Tr ban sorunu ortadan kalkmıştır.

MeGaM
24-05-2007, 22:11
cok sükür..

toXic
10-06-2007, 13:01
Yeniliste ye kapak :)