PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Op Kanalı Eklentisi - IRCServices

ArresT
20-02-2007, 07:45
Öncelikle; Servera yapılan kodlama; tarafımdan yapılmış olup, Sky-Dancer, Diablo ve Bronx [AnarchYBrotherS tester] tarafından test edildi. [kendilerine teşekkür ederim ]. Kodlama yaklaşık olarak test de dahil olmak üzere 1 ay önce bitmişti. Ancak KonyaChat.Com’daki çalışmalarım Mu-Yap’ın kapatma kararı ile sona erdi ve de kendi yerime ReChate.Com’a geçiş yaptım. Bu durumda beni bayağı yordu diyebilirim ve kodlamayı yayınlamada geciktim bu yüzden emeği geçen arkadaşlarımdan özür dilerim.

Bu uygulamanın yararları;
1) Her kanal sahibi kendisine bir op kanalı seçebilecektir.
2) OP Kanaliniz aynı zamanda da kanalınızın infosunda görünecektir.
3) Kanala giren bir op otomatik olarak op kanalına girecektir.
4) Küçük kanallar ise OP Kanalı yönlendirmesini kardeş kanalı için kullanabilirler, böylece Kardeş kanallarına oplarını da otomatik olarak gönderebilirler.
5) Kanalın op kanalı OFF Komutu ile Kapatılabilir.[Sky-Dancer]
6) # işareti yazılmadan kanallar yönlendirilmez. [Diablo]
7) Op Kanalı kendi kanalımız ile aynı olamaz. [Sky-Dancer]
8) /cs help sekmesine tam olarak OpsChan özellikleri anlatılır.

Yapacağımız uygulama da ilk yapmanız gereken şey chan.db nizi yedeklemektir. Lütfen Bunu unutmayınız. Aksi Durumlarda chan.db niz hasar görebilir ve de kullanılmaz hale gelebilir.

Kodlama; ircservices-5.0.59 kodlama yapısında yapılmıştır. Şimdi verdiğim linkten lütfen dosyamızı çekerek gerekli dosyaları gerekli yerlere atınız.

www.geocities.com/arrest1985/opschan.tar.gz (http://www.geocities.com/arrest1985/opschan.tar.gz)

servislerimize make ve make install attıktan sonra servislerimizi restartlıyoruz. Serviceslerimiz yeniden geldikten sonra,

mIRC i açıp servislerimizde bir kanal kayıt edip

/cs set #kanal opschan #opkanalı

komutu ile yeni bir op kanalı belirliyoruz. Daha sonra yeniden komut sistemine giderek, ircservices-5.0.59/modules/database/ içinden,

pico version4.c

dosyasına giriş yapıp

SAFE(read_string(&ci->url, f));

satırının hemen altına,

SAFE(read_string(&ci->opschan, f));

şeklinde ekleme yapıyoruz.

Ve yeniden Servislerimizi make ve make install yapıp kapatıp açıyoruz. Böylece modülizasyon işlemimiz sona ermiş oldu her kanalımızın bir op kanalı belirleme özelliği açılmış oldu ancak son olarak; oplarımızın kontrolü için,

ircservices-5.x.xx/modules/chanserv/ klasöründe

pico check.c

dosyasına giriş yapıp

/* Check early for server auto-ops */

satırını bulup hemen üstüne,

if (check_access(user, ci, CA_AUTOOP) && !is_oper(user)) {
send_cmd(s_NickServ, "SAJOIN %s %s", user->nick, ci->opschan);
}

kodlarını ekliyoruz. Dosyayı kayıt edip kapatıyoruz.

make ve make install işlemimizi yaptıktan sonra servislerimizi restartlayın

artık sistemimiz bitmiş oldu..

/cs help set opschan

ile gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Eğer bir adımınızın yanına diğer adımınızı koymada sorun çekiyorsanız, ilk adımınızı kontrol edin. Hatalarını görerek yeniden baştan alabilirsiniz..

İyi Çalışmalar..

UnReaL
21-02-2007, 23:28
Çali$ma için te$ekkürler.

Kelebekupload kullansan tam süper olacak :D

ein
22-02-2007, 22:04
olan bişeyi neden bir daha kodladin ki. , bunu ben kullanali 4sene oldu :)

+ db leride tehlikeye atmadan bu işi yapmakta war ;) biraz daha mantık biraz daha pratik , olan şeyler degilde olmayanlari yapmaya gayret

tr-bahamut 2.0 ticarichat Gruop calismasi cok yakInda

ArresT
23-02-2007, 06:08
Selam,
Tabi ki de, Yorum yerine 4 Sene (!) önce kullandığınız kodlamayı görmeyi tercih ederdim. Ayrıca ben şu ana kadar, " HER KANAL SAHİBİNİN KENDİ OP KANALINI KENDİSİNİN TAYİN ETTİĞİ " bir ircservices kimlikli ve OP KANALI opsiyonlu bir ircd kodlaması görmediğimi bildireyim. Tabi siz 4 Sene (!) önce kullandığınız için eminim daha pratik yollarını bulmuşsunuzdur. Herhalde bunu bizimle paylaşırSANIZ, bizde ellerinizden, gözlerinizden öper ve de Teşekkürlerimizle saygılarımızı sunarız.

haloman
02-03-2007, 01:36
modules/chanserv/check.c: In function `check_chan_user_modes':
modules/chanserv/check.c:274: warning: no previous prototype for 'check_kick'
modules/chanserv/check.c:439: warning: no previous prototype for 'check_topiclock'
modules/chanserv/check.c:484: warning: no previous prototype for 'init_check'
modules/chanserv/check.c:502: warning: no previous prototype for 'exit_check'
modules/chanserv/check.c:513: error: syntax error at end of input
make[4]: *** [.compiled-check.o] Error 1
make[3]: *** [check.o] Error 2
make[2]: *** [main.so] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/makas/ircservices-5.0.59/modules/chanserv'
make[1]: *** [all-dynamic] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/makas/ircservices-5.0.59/modules'
make: *** [modules] Error 2

gibi bir hata ile karsılasıyorum check.c de. defalarca baktım 0 dan denedim fakat anlayamadım sebebi ve çözümü nedir acaba ?

ArresT
02-03-2007, 22:28
Versiyonunuz nedir acaba ? bana lütfen services versiyonunu bildiriniz. o zaman size daha çok yardım edebilirim diye umut ediyorum.

İyi Çalışmalar.

SoNSaBaH
04-03-2007, 14:37
ben ircservices-5.0.53 kullanıyorum fark edermi kurulum?

ArresT
05-03-2007, 05:32
"Kodlama; ircservices-5.0.59 kodlama yapısında yapılmıştır. Şimdi verdiğim linkten lütfen dosyamızı çekerek gerekli dosyaları gerekli yerlere atınız."
Şeklinde açıkladım.
Ve bunun ( tam neden böyle olduğunun ) açıklamasını da yaptım. Teşekkürler.

SoNSaBaH
01-07-2007, 12:47
Tşk Hoşuma gitti bu ircservices-5.0.62 bunun içinde yapabilirmisiniz

Soldy
01-01-2009, 00:02
ircservices-5.0-** susekilde giriniz.