PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Servicesleri Yedeklemek

Ağır_Seviyorum
04-07-2006, 17:55
Ne olur ne olmaz yedek almadan is yapilmaz bunun icin size services 'lerimizin yedegini almayi anlatacagim

Servislerinizi kurudugmuz klasörün icinde backup isimli bir klasör vardir
Bu klasör ya doğrudan services klasörünün icindedir ;
eger ki orda degilse services/data klasörünün icindedir

backup isimli bu klasörün icersinde servislerimizin yedekleri tarihleri adlandirilmasi seklinde mevcut olmaktadir

Örnek olarak

nick.db.20060704 veya operd.db20060704 gibi ..

Eger böyle bir klasör yok diyorsaniz ;

Server'da iken /os update ( /operserv update , ayni sey )
cekiyoruz

OperServ Veritabani güncelleniyor...
OperServ Güncelleme tamamlandi.

buda tamamdir

Simdi tekrar TELNET 'ten backup klasörüne bakiyoruz

Backup klasöründeki bu tarihli dosyaları
nick.db.20060704
chan.db.20060704
oper.db.20060704
vs.. vs.. gibi

NOT : oper.db.20060704 seklindeki isimlendirme
2006 Yıl , 07 Ay , 04 gün seklinde isimlendirilmektedir.

FTP programi ile pc'mizde indiriniz dosyalarin ve tarihlerini silerek yeniden adlandiralim

nick.db.20060704 isimli dosyanın ismini nick.db olarak degistirelim.

sonra Telnetten servisleimizi kapatalim ve ismini degistirdigimiz bu dosyalari normalde nick.db ve benzeri dosyalarimiz nerede ise o klasöre FTP programimiz ile kopyalalim.
Kopyaladığınız klasörde aynı isimli dosylara varsa üzerine yazalim ve servislerimizi yeniden calistiralim

bu kadar.

TeqniQul
07-09-2007, 22:28
Sağol guzel paylaşım peki server'a giremiyorsak ve hala services dosyası duruyorsa ve backups içinde dedğin dosyalar yoqsa napıcaz? :) benim olede ondan soruyorum.nickleri ve kanalları kurtarma imkanı yoqmu?

Ağır_Seviyorum
12-09-2007, 00:43
Yedegin(backup) yoksa geri yükleme yapamazsin, kayitli nickler ve kanalar gider. Sunucu sihhiyeti acisindan yedeklerini mutlaka al ve kendi kisisel bilgisayarinda arsivle derim.

-Bu arada services sistemleri, güncel bir sistemde degistirildimi bilmemekteyim. İslerim nedeniyle yenilikleri takip edemiyorum. Bu tür fantezik degisiklikler varsa bilen kullanicilarimiz paylasirsa sevinirim.

KardiyoLoG
23-03-2008, 23:43
Güzel Anlatım Olmuş Teşekkürler

ProfesyoneL
29-03-2008, 19:09
AnLatımda Gayet gusEL payLa$ımda t$kLer. .