Orijinalini görmek için tıklayınız : çözemediğim bir hata (Warning: Databases are locked, and cannot be updated.)
merhabalar.ircservices-5.0.53 kullanıyorum ve bir hata alıyorum hep.update hatası nasıl düzeltebilirim.hata mesajı şöyledir:
[14:30] -irc.***.Com- *** Global -- from services.muhabbettr.com: Warning: Databases are locked, and cannot be updated. Remove the `/home/muhabbet/services/lib/.lock' file to allow database updates.
/home/muhabbet/services/lib/ klasorunun icinde .lock adında dosya varsa ismini degistir. Tekrar update etmeyi dene.
merhabalar.ircservices-5.0.53 kullanıyorum ve bir hata alıyorum hep.update hatası nasıl düzeltebilirim.hata mesajı şöyledir:
[14:30] -irc.***.Com- *** Global -- from services.muhabbettr.com: Warning: Databases are locked, and cannot be updated. Remove the `/home/muhabbet/services/lib/.lock' file to allow database updates.
yeni ß1r ircservices-5.0.53 İndir ordaki .Lock Dosyasini /home/muhabbet/services/lib/ icine At Rehash cek Serverine Sorun kaLmaz
koLay qeLe iyi caLi$maLar.
Ağır_Seviyorum
06-06-2007, 12:18
Ben TÜRKÇE'ye cevireyim.
Uyari : Database kilitlenmistir, güncelleme islemi yapilamamaktadir.
/home/muhabbet/services/lib/.lock 'u kaldirip database güncellemesine izin verin.
.lock dosyası yok :) SqL senin dediğini deniyeceğim
economist
08-06-2007, 09:50
Linux de . işaretli dosyalar zaten görünmez. Sen göremediğin dosya icin yok diyebilirsin normal.
IRCservices özelliğidir. .lock dosyasi. Serviceslerin ani düşmesi veya makinanin kapanmasi sebeblerinde .lock dosyassi ile serviceslerin kitlenmesi sağlanir. Databaselerin korunması sağlanır. Eğer bu uyariyi tekrar almak istemiyorsanü serviceslerin conf dosyasinda .lock görevini devre dışı bırak.
Sorunundan şuan kurtulmak istiyorsan .lock dosyasini silmelisin, tabi daha öncesinde IRCserviceslerini kapat. sonrada dosyayi sil. göremiyorum diyorsan sen farketmez rm -rf .lock yaz o silinir.
Servicesler calışırken silemezsin bilgin olsun.
teşekkür ederim economist
Ağır_Seviyorum
13-06-2007, 13:26
heheh, bizde yanlis olmaz :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.